Home Featured ВиК „Йовковци“ подразделение Павликени дефакто подарява вода на местни цигани

ВиК „Йовковци“ подразделение Павликени дефакто подарява вода на местни цигани

0
ВиК „Йовковци“ подразделение Павликени дефакто подарява вода на местни цигани

Това, че циганите не си плащат данъците, глобите и сметките за ток и вода, не е новина от вчера или днес. Такава е ситуацията в цяла България или ако има райони, които правят изключение, те са много малко.

В община Павликени, област Велико Търново, ситуацията е идентична. Особено фрапиращо това се забелязва със сметките за вода. Инкасаторите на ВиК „Йовковци“ подразделение Павликени дори вече не ходят в циганската махала на града. Ако началниците им от Велико Търново си направят труда, биха могли да проверят и да стигнат до действителната ситуация. На тях им е предварително известно, че от там приходи няма как да дойдат, защото доста от циганските семейства са с нагласата, че като нямат работа няма да си плащат и сметките.

Финансово корумпираният, морално фалирал и политически импотентен червен „кмето“ на община Павликени инж. Манолов (наричан „кмето“ от верния си цигански електорат в общината), като се прави на велик градоначалник, защо не вземе да сложи ред и в този отрасъл?

Много ли е честно и почтено съвестните платци, да плащат загубите на мързеливите и неблагодарни цигани, паразитиращи като ракови клетки на гърба на обществото? Още повече, че по негово настояване и с неговите протекции в местния клон на ВиК е назначена на служба една нафукана „дама“, с ниска култура, която е много напориста в събирането на забавени плащания… ама само от бабите по селата!

Става дума за Анелия Гьозова, която преди известно време се прочу с това, че спечели от т.нар. „Национална лотария“ 250,000 лв. Тя май освен с тази печалба и с многобройните си интимни връзки с друго не може да се похвали. А, да, и с това, че „кмето“ Манолов е кръстник на малката и дъщеря /комунист кръстник – пази, Боже/.

Та същата тази госпожа, като е толкова заинтересована професионално, защо не вземе карнетките за сметките и не отиде в циганската махала да събере дължимото за изразходена вода? То не е като да крещиш на бабите по селата, че ако веднага на момента не платят, ще им бъде спряна водата и да събираш пари без да даваш на момента съответната квитанция.

Като не ѝ стиска да иде в циганската махала, да помоли „кмето“ за съдействие. Може пък той лично да я придружи до там. Или пък не? Защото после като дойдат избори, циганите ще си спомнят неприятната визита и айдееее… отиде коня у реката.

А, кмете? Ко шъ кайш?

С настоящата статия алармираме гл. инж. Илия Сирмов, гл. счетоводител Даниела Сиракова, Отдел „Логистика“ в лицето на инж. Росен Трифонов, Сътрудник на управителя в лицето на Райна Витанова, Звено “Централен диспечерски пункт и жалби”, Отдел “Снабдяване” в лицето на Анатоли Иванов, Звено „Вътрешен одит“ в лицето на Виолета Янкова и Отдел „Административен“ в лицето на инж. Стефан Антонов при ВиК „Йовковци“ Велико Търново, както и „Господари на ефира“ при бTV.