Начало Новини Здраве Община Велико Търново организира безплатни прегледи за хора с увреждания

Община Велико Търново организира безплатни прегледи за хора с увреждания

1051

Община Велико Търново съвместно с Неправителствената организация “Сдружение Национален алианс за интеграция и политики за здраве и активен живот след ампутация и протезиране” организират безплатни прегледи за лица с увреждания на 14 март (вторник). Това съобщиха от ръководството на Общината.

Прегледите ще се проведат от 10:00 ч. до 15:00 ч. в Клуба на пенсионера и инвалида на адрес на ул. ”Краков„ №8А, гр. Велико Търново.

Хората, които ще могат да се възползват от безплатните прегледи и от социално-правните консултации включват следните категории:

  • Лица с ампутирани горни и долни крайници;
  • Лица, нуждаещи се от фиксиращи и коригиращи ортези на горен и долен крайник след счупвания, тендовагинити, деформации;
  • Лица с диабетно стъпало, страдащи от полиневропатия;
  • Лица с високи и ниски сколиози, нарушен растеж на гръдните прешлени и телата във възрастта на активен растеж;
  • Лица с остеопоротични деформации на прешлените.

Неправителствената организация “Сдружение Национален алианс за интеграция и политики за здраве и активен живот след ампутация и протезиране” разработва политики и стратегии за пълна социална интерграция за здравето на лица с увреждания вследствие на ампутации или след протезиране. Основната цел на проекта е чрез здравна превенция гражданите в неравностойно положение да се интегрират в обществото и да предотвратят съществуващата дискриминация.