Начало За Забава Музика Бен Крос е разказвачът в рок операта “Нострадамус”

Бен Крос е разказвачът в рок операта “Нострадамус”

1073

Постановката на Николо Коцев ще бъде показана във Велико Търново, Пловдив и София.

На 18 и 19 ноември миналата година в Русе се състоя световната премиера на рок операта на Николо Коцев “Нострадамус”. Съвсем скоро спектакълът ще бъде показан още три пъти.

Първата дата е 24 март, когато зрителите в спортната зала във Велико Търново ще могат да гледат рок операта. На 26 май тя ще бъде показана в Античния театър в Пловдив и на 27 май ще е в зала 1 на НДК.

Николо Коцев издава музикалната си творба на двоен диск през 2001 г. Албумът се продава по цял свят,

а в записите участват величия като Глен Хюз, Джо Лин Търнър, Алана Майлс, Дуги Уайт, Йорн Ланде, Сас Джордан. В ритъм секцията се включват Йън Хаугланд, Мик Микаели и Джон Ливън от шведската банда “Юръп”.

Либретото на “Нострадамус” е създадено върху живота и предсказанията на прочутия пророк. В рок операта са включени най-важните му пророчества – появата на тримата антихристи – Наполеон, Хитлер и Мабус, смъртта на Анри II, двете световни войни и краят на света.

В рок операта Звезди Керемедчиев влиза в ролята на Инквизитора. Александър Атанасов от “Кикимора” е Нострадамус. В Русе вокалистката на “Дърти Пърчис” Амалия Ненова изпълни две роли, в предстоящите три дати, едната от тях – тази на Катерина Медичи, ще бъде изиграна от Нора Караиванова.

Екипът е международен, така че към българските артисти ще се присъединят шведският музикант Бьорн Лодин и Мехмет Кая от Турция. На сцената на Русенската опера участва още един швед – Томас Викстрьом. Той ще бъде на спектаклите в Пловдив и София, но във Велико Търново мястото му ще бъде заето от Нийлс Молин. Група “Кикимора”, начело с автора на рок операта Николо Коцев, също участва в мащабната продукция. Известният холивудски актьор Бен Крос пък ще бъде разказвачът.

Своето място пред публиката заемат и оркестърът, хорът и балетът на Държавна опера – Русе. Диригент е Найден Тодоров, режисьор на спектакъла е Орлин Дяков.