Начало Новини Благотворителност Веге Търново представя: “Приятели на четири крака”

Веге Търново представя: “Приятели на четири крака”

1129

Сдружение с нестопанска цел “ПРИЯТЕЛИ НА ЧЕТИРИ КРАКА” е създател на първия в България център за животни, пострадали от човешко насилие, намиращ се край село Орешак, Варненско.

Там се приютяват малтретирани и експлоатирани животни, спасени от участта да бъдат заклани, отървани от камшик и мъкнене на тежести, от малтретиране и побой, пострадали от безхаберно отношение и безразличие. В момента в тяхната “необикновена” ферма съжителстват повече от четиридесет животни, между които коне, магарета, кози, прасе, кучета, котки, агънца и др. — някои дълголетни съквартиранти, други скоро спасени, трети в края на живота си, четвърти скоро появили се на бял свят. Чрез драматичната съдба на всяка една от живинките се възпитава любов към тях, съчувствие и милосърдие.

“Приятели на четири крака” имат за цел да покажат, че и в България набира ход едно ново хуманно отношение към животните като живи същества с права и достойнство, които заедно с нас участват в хармонията на живота.

Заповядайте на 11 март от 18:00 до 20:00 ч. в TAM, Марно поле 2А, за да се запознаете с тяхната съдба, за която Вера и Виктор от фермата-приют ще ни разкажат.

Безплатна веган храна.

Вход свободен.