Начало Новини Местни Великотърновските огнеборци отбелязаха международния ден на доброволеца

Великотърновските огнеборци отбелязаха международния ден на доброволеца

1004

На 5 декември отбелязваме Международния ден на доброволеца. За първи път той се чества през 1985 г. по инициатива на ООН, когато Световната организация приканва правителствата и неправителствените организации във всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им.

На този ден обществото отдава почит към хората, които с безвъзмезден труд помагат за подобряването на живота на уязвимите и нуждаещите се от помощ.

На 02.12.2016 г. от 11:30 ч. в ППГЕ „А. С. Попов” гр. Велико Търново беше проведена лекция на тема „Доброволни формирования в Република България”, в която служители от РСПБЗН Велико Търново и представител на община Велико Търново разясниха нормативната уредба, същността и функциите  на доброволните формирования пред учениците от 11 и 12 клас.

На 05.12.2016 г. отбелязването на деня на доброволеца продължи с провеждане на учебна евакуация на учениците и учителите от ППГЕ „А. С. Попов”, която приключи за 3 минути.

Служители от РСПБЗН Велико Търново демонстрираха възможностите на пожарните автомобили, оборудването и защитното облекло, което се използва за ликвидиране на последиците от пожари, катастрофи и критични ситуации.