Начало За Забава Кино Ще бъдат представени международните награди, с които е удостоен новият туристически филм...

Ще бъдат представени международните награди, с които е удостоен новият туристически филм “Велико Търново – в сърцето на историята”

1030

Утре от 13:00 часа в зала 302 ще бъдат представени международните награди, с които е удостоен новият туристически филм “Велико Търново – в сърцето на историята”.

Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново.

Филмът имаше своите срещи с публиката на бляскавата национална премиера в София в началото на февруари и във Велико Търново през декември м.г.

Разказана по интересен начин, историята на старата българска столица спира дъха с уникални кадри, анимация и любопитни факти за туристическите обекти. Едни от най-знаковите забележителности са представени в разказа на известния български актьор Юлиан Вергов по достъпен и интригуващ начин. Съвременният облик и живот на старопрестолния град също присъства във филма с всички значими актуални събития. Лентата рекламира по съвременен и нестандартен начин тази предпочитана от българи и чужденци дестинация.

„Велико Търново в сърцето на историята” е първият за България документален туристически филм произведен и прожектиран в най-високия технически стандарт за кино – 4К формат. Продукцията е реализирана от студио „Black Stamp” по поръчка на Туристическия информационен център „Царевград Търнов”. Режисьор на „Велико Търново в сърцето на историята” е Калоян Николов, а продуцент Станислав Вълканов. Сценарият е на Димитър Григоров, оператор Павлин Гроздев, а композитор Давид Кокончев.