Начало Новини Скръбни вести Венци и цветя бяха поднесени на паметната плоча на Емил Шарков в...

Венци и цветя бяха поднесени на паметната плоча на Емил Шарков в двора на Професионалната гимназия по електроника

997

Почетоха паметта на спецполицая Емил Шарков във Велико Търново. Венци и цветя бяха поднесени на паметната плоча на командоса в двора на Професионалната гимназия по електроника, където той е учил. На поклонението присъстваха съпругата му Милена Шаркова, неговият баща Емил Шарков и брат му. Да почетат паметта му пристигнаха и негови колеги от спецотряда.

„Имате светъл пример, който да следвате. Бъдете сигурни в себе си. Следвайте мечтите си и не изневерявайте на добротата и добрите примери. Бъдете истински българи“, така се обърна Милена Шаркова към възпитаниците на Професионалната гимназия по електроника.

Припомняме, че Емил Шарков загина на 14 март 2014 година при специализирана акция пред дома на 54-годишния Петко Петков в Лясковец. Мъжът се барикадира в жилището си и откри огън по спецполицаите. Той простреля смъртоносно Шарков и рани петима негови колеги. През ноември 2015 година Окръжният съд във Велико Търново постанови за стрелеца от Лясковец доживотен затвор без замяна. Петков обжалва присъдата пред Апелативен съд, като през февруари тази година въззивната инстанция потвърди решението на Окръжен съд – Велико Търново.