Начало Новини Инфраструктура ВиК “Йовковци” подразделение Павликени дефакто подарява вода на местни цигани

ВиК “Йовковци” подразделение Павликени дефакто подарява вода на местни цигани

1706

Това, че циганите не си плащат данъците, глобите и сметките за ток и вода, не е новина от вчера или днес. Такава е ситуацията в цяла България или ако има райони, които правят изключение, те са много малко.

В община Павликени, област Велико Търново, ситуацията е идентична. Особено фрапиращо това се забелязва със сметките за вода. Инкасаторите на ВиК “Йовковци” подразделение Павликени дори вече не ходят в циганската махала на града. Ако началниците им от Велико Търново си направят труда, биха могли да проверят и да стигнат до действителната ситуация. На тях им е предварително известно, че от там приходи няма как да дойдат, защото доста от циганските семейства са с нагласата, че като нямат работа няма да си плащат и сметките.

Финансово корумпираният, морално фалирал и политически импотентен червен “кмето” на община Павликени инж. Манолов (наричан “кмето” от верния си цигански електорат в общината), като се прави на велик градоначалник, защо не вземе да сложи ред и в този отрасъл?

Много ли е честно и почтено съвестните платци, да плащат загубите на мързеливите и неблагодарни цигани, паразитиращи като ракови клетки на гърба на обществото? Още повече, че по негово настояване и с неговите протекции в местния клон на ВиК е назначена на служба една нафукана “дама”, с ниска култура, която е много напориста в събирането на забавени плащания… ама само от бабите по селата!

Става дума за Анелия Гьозова, която преди известно време се прочу с това, че спечели от т.нар. “Национална лотария” 250,000 лв. Тя май освен с тази печалба и с многобройните си интимни връзки с друго не може да се похвали. А, да, и с това, че “кмето” Манолов е кръстник на малката и дъщеря /комунист кръстник – пази, Боже/.

Та същата тази госпожа, като е толкова заинтересована професионално, защо не вземе карнетките за сметките и не отиде в циганската махала да събере дължимото за изразходена вода? То не е като да крещиш на бабите по селата, че ако веднага на момента не платят, ще им бъде спряна водата и да събираш пари без да даваш на момента съответната квитанция.

Като не ѝ стиска да иде в циганската махала, да помоли “кмето” за съдействие. Може пък той лично да я придружи до там. Или пък не? Защото после като дойдат избори, циганите ще си спомнят неприятната визита и айдееее… отиде коня у реката.

А, кмете? Ко шъ кайш?

С настоящата статия алармираме гл. инж. Илия Сирмов, гл. счетоводител Даниела Сиракова, Отдел “Логистика” в лицето на инж. Росен Трифонов, Сътрудник на управителя в лицето на Райна Витанова, Звено “Централен диспечерски пункт и жалби”, Отдел “Снабдяване” в лицето на Анатоли Иванов, Звено “Вътрешен одит” в лицето на Виолета Янкова и Отдел “Административен” в лицето на инж. Стефан Антонов при ВиК “Йовковци” Велико Търново, както и “Господари на ефира” при бTV.