Начало Спорт Волейбол Волейболната школа “Владо Николов” започва тренировки във Велико Търново

Волейболната школа “Владо Николов” започва тренировки във Велико Търново

1377

От днес започват тренировките на волейболната школа “Владимир Николов” във Велико Търново. Преди точно два месеца бившият капитан на националния отбор проведе открити занимания в залата до СОУ “Емилиян Станев”, които преминаха при засилен интерес. Заради проблем с намирането на свободна и подходяща спортна зала се забави стартът на тренировките.

В крайна сметка ректорът на Великотърновския университет проф. д-р Христо Бонджолов подаде ръка на Николов. Висшето учебно заведение разполага с добра зала, която предлага отлични условия за волейбол.

“Владимир Николов” е волейболна школа за всички възрасти и предлага възможност за практикуване на най-успешния ни колективен спорт във формат от две занимания седмично. Тя бе сформирана в края на октомври 2015 година в София, където към момента тренират над 250 души на възраст от 5 до 57 г. От началото на юни школата има филиал в Русе, където са записани над 60 деца и младежи.

Велико Търново е третият град, който се включва в уникалната по рода си инициатива за масов спорт. Първоначално в старата столица ще бъдат сформирани пет групи: смесена за деца от 9 до 12 г., момчета 13-16 г., момичета 13-16 г., младежи 16-19 г., девойки 16-19 г. Заниманията с продължителност 90 минути ще се провеждат два пъти седмично под ръководството на търновските специалисти Бранимир Белчев и Анелия Николова. Месечната такса е 25 лева, като ще има отстъпки за участници от едно семейство.

Владимир Николов също ще посещава при възможност заниманията на школата. Регулярно ще се провеждат открити занимания и от треньорите в София. На по-късен етап се предвиждат и приятелски срещи между сходните възрастови групи от Велико Търново и София.