Начало Спорт Футбол Георги Василев: „Завистта ражда омраза“

Георги Василев: „Завистта ражда омраза“

1146

Треньорът на “Етър” Георги Василев даде отговор на позицията на Илиян Трифонов, в която бившият капитан на етърци заяви, че и на най-големите си врагове не пожелава това, което е изживял при съвместната им работа.

„Нека Илиян Трифонов е наясно, че няма име на футболист, което не знам, и не използвам прякори като него, а се обръщам към играчите с имената им. Сега сами разбирате защо той е извън групата – човек, който създава напрежение и руши колектива.

Основната причина обаче е, че като футболист не отговаря на качествата на останалите състезатели. „Етър“ печели цяла есен мачовете си и си имаше хора със заслуги за тези победи, които заслужават да играят. Ако губехме, могат да се търсят промени. Правото на преценка кой да играе е изцяло на треньора, той поема отговорността. Преценил съм, че Трифонов не може да помогне и това е. Има едно правило: когато отборът върви, промени не се правят.

Относно ситуацията в „Етър“ в момента – смятам, че с клубното ръководство трябва да си решаваме нашите проблеми, да седнем и да изясним нещата, за да продължим напред. Нямам намерение да напускам „Етър“. Аз не искам и Александър Нанков да напуска, знам каква стойност има за клуба.

Същевременно други се възползват от ситуацията, клакьорите започнаха да излизат един по един. Те просто не могат да ми понесат успехите. Завистта ражда омраза – това е“, заяви Георги Василев.