Начало Новини Политика Цветан Цветанов: ГЕРБ показа, че може да стабилизира страната

Цветан Цветанов: ГЕРБ показа, че може да стабилизира страната

1034

„Благодаря на всички, които ни подкрепиха на предсрочния парламентарен вот през 2014 г., защото успяхме да върнем България в единствения възможен път – европейският. Две години по-късно показахме, че действително можем да стабилизираме страната“. Това каза във Велико Търново зам.-председателят на ГЕРБ и водач на листата за IV МИР Цветан Цветанов. Пред препълнената зала Цветанов припомни, че за 2016 г. страната има икономически ръст над 3.5 процента, под 8 процента безработица и за първи път от 8 години насам – излишък в бюджета. За съпоставка Цветан Цветанов посочи резултатите в края на мандата на Орешарски, когато държавата беше с 5.5 процента дефицит.

Пред повече от 700 членове и симпатизанти на ГЕРБ Цветанов представи ангажиментите, поети в предизборната програма на партията. „Ще инвестираме в образовани млади хора, които да отговарят на нуждите на бизнеса, да намерят своята реализация при инвеститорския интерес, който има към нашата страна“, обясни водачът на листата. Според Цветанов в един четири годишен управленски мандат е напълно възможно да бъде постигнато двойно увеличение на учителските заплати. Той обясни, че за първи път се въвежда задължително образование, свързано дори с принуда и лишаване от всякакви социални помощи.

ГЕРБ предприема и конкретни действия за справяне с демографската криза. „В момента около 15 млн. лв. се осигуряват в подкрепа на семейства, нуждаещите се от инвитро процедури и ще продължим да надграждаме, за да може държавата напълно да обезпечава това“, обясни Цветанов. Той каза още, че правителство на ГЕРБ ще подкрепя тридетния модел при семействата. След приоритетите на ГЕРБ е сигурността на българските граждани и най-важното, което хората очакват – справедливостта. Реформата в правосъдието трябва да продължи, защото това е и ангажимент, поет от българското правителство пред ЕК, категоричен бе Цветан Цветанов.

Пред многобройните присъстващи Цветанов представи листата на ГЕРБ за IV Многомандатен избирателен район, на която е водач: „Стремили сме се да има представители на всички сфери и на различните професии“. По думите на Цветанов всички кандидати за народни представители са доказали, че са достойни хора, със сериозни постижения в своите професионални области. Зам.-председателят на ГЕРБ призова стотиците присъстващи да подкрепят силния отбор, който е под номер 11 в бюлетината! „За мен е чест и удоволствие, че за пореден път съм водач на листата във Великотърновски многомандатен избирателен район. Винаги съм полагал максимални усилия, за да помагаме, както беше с целевите средства, получени от някои общини в последните седмици на кабинета Борисов. Знам колко е важно политиците в България да бъдат реални, да се срещат с хората, да не забравят избирателите си. Когато един човек е избран от даден район, той се превръща в подчинен на своите работодатели – избирателите“, каза Цветан Цветанов. Той заяви, че се надявам ГЕРБ – Велико Търново да постигне най-добрия си резултат досега, защото това ще означава по-голяма представителност на региона в българския парламент.