Начало Новини Криминална хроника Два акта за нарушение на изборното законодателство са съставени в областта

Два акта за нарушение на изборното законодателство са съставени в областта

1062

Два акта за нарушение на изборното законодателство са съставени от Районната избирателна комисия във Велико Търново до този момент. Това каза нейният председател Десислава Йонкова.

Тя отбеляза, че става въпрос за формални нарушения. „Към настоящия момент се намираме в нормална предизборна обстановка. Всеки един сигнал, който се подава към Районната избирателна комисия, се проверява. Имаме две решения, с които сме установили, че има нарушения на Изборното законодателство. Бе взето решение Комисия да състави акт за административно нарушение чрез председателя в мое лице. Нарушенията са по-скоро формални, но бяхме сезирани за тяхното извършване и бе установено реално, че е направено такова нарушение“, каза още Десислава Йонкова и подчерта, че актовете са връчени на нарушител и лице, което представлява такъв.

По думите ѝ по процедура, те ще бъдат представени на областния управител на Велико Търново. „Искам да подчертая, че областният управител е органът, който трябва да вземе решение дали да се наложи административно наказание и съответно неговият акт ще подлежи на самостоятелен съдебен контрол“, каза още председателят на РИК и увери, че изборният процес в региона протича спокойно.