Начало Спорт Футбол Кметът на Велико Търново сигурен: Етър ще е в елита

Кметът на Велико Търново сигурен: Етър ще е в елита

1531

Традиционният предновогодишен купон събра ветераните на „Етър” в известната великотърновска механа „Хаджи Минчо”. Всяка година по това време легендите на велкотърновския клуб се събират, за да изпратят годината и да си пожелаят здраве и успехи през следващата. Много бяха и спомените за паметните мачове на „Етър” през годините.

Тук бе най-възрастният в момента – треньорът Иван Кръстанов, помощник на Йордан Томов при първото влизане в елита, легендите Стефан Чакъров, Димитър Цеков, Стоян Петров, Васил Матев, един от четиримата живи играчи от възстановения през 1957 г. „Етър” – Йордан Ценов, Петко Цанев, Георги Велинов, Никола Велков, Трендафил Коцев, Никола Тарапанов, Кирил Рабчев, шампионите от 1991 г. Бончо Генчев, Илиян Киряков, Сашо Христов, Генчо Генчев, Георги Георгиев и много други. Домакин на проявата за пореден път бе председателят на Клуба на ветераните Георги Трендафилов, който поздрави всички и им пожела догодина всички да са отново в пълен състав. Ветераните бяха уважени от председателя на УС на „Етър” Александър Нанков и хората от ръководството на клуба, дойде да ги поздрави и капитанът на тима Станислав Генчев.

По идея на директора на ОП „Спортни имоти” Петко Павлов с едноминутно мълчание бе почетена паметта на отишлите си през годината легенди Трифон Иванов, Никола Гаджев – Гуджо, на жертвите от Хитрино.

Гост на купона бе и кметът на Велико Търново Даниел Панов, който поздрави ветераните и им благодари за приноса им към историята на великотърновския клуб. „Благодаря ви за всичко, което сте направили за футбола в старата столица. Благодаря и на хората, които сега работят в клуба. Убеден съм, че ситуацията в „Етър” ще се оправи и че тимът ще влезе в елита. Уверявам ви, че бизнесът помага, „Етър” подписва договор със сериозен спонсор. Пожелавам ви здраве и весело посрещане на празниците”, заяви Даниел Панов пред ветераните. Ангел Ганцаров пък изненада ветераните с уникални снимки от времето, в което създаваха паметната история на великотърновския футбол.