Начало Спорт Футбол „Етър“ (2007) спечели силен футболен турнир в Бургас

„Етър“ (2007) спечели силен футболен турнир в Бургас

1050

Поредно силно участие направиха подрастващите футболисти на „Етър“, родени 2007 година. Възпитаниците на треньора Стефан Николов спечелиха турнира в Бургас, организиран от местния клуб „Звездичка“. Надпреварата се организира традиционно след края на есенния полусезон на базата на бургаския клуб.

Пет отбора участваха в турнира, като играха всеки срещу всеки. Етърци се представиха много силно и записаха три победи и едно реми, които им бяха достатъчни да спечелят първото място.

Първият двубой бе срещу домакините от „Звездичка“ и се игра на ел. осветление. „Виолетовите“ се наложиха с 5:3. „Стана хубав мач и за двата тима, домакините са силен отбор. Организацията бе перфектна и искам да ги поздравя за нея“, сподели Стефан Николов.

Във втората среща със силния тим на „Ботев“ (Пловдив) етърци завършиха наравно 3:3. После надиграха „Пловдив сити“ с 2:0, а накрая разгромиха класния тим на „Черно море“ с 6:1. Така етърци завършиха с равни точки с „канарчетата“, но станаха първи по допълнителните показатели.

Великотърновският тим получи купа и медали за първото си място.

„Лично мен не ме интересува класирането, а играта на момчетата. Най-важното е, че показаха потенциал, което ме радва мен като треньор и „Етър“ като клуб. Колегите заявиха, че децата имат бъдеще във футбола. Крайната ни цел е да произвеждаме кадри за мъжкия отбор на „Етър“, коментира треньорът Стефан Николов.