Начало Новини Инфраструктура Започва миенето на улиците в най-големите квартали на Велико Търново

Започва миенето на улиците в най-големите квартали на Велико Търново

925

Миенето на улиците в най-големите квартали на Велико Търново – „Бузлуджа” и „Колю Фичето” започва довечера. Шест водоноски и служители на общинското предприятие „Зелени системи” ще стартират дейността от най-високите точки на жилищните комплекси.

В квартал „Бузлуджа” първо ще бъде измита улица „Иларион Драгостинов”. Поетапно през седмицата ще бъде обхваната цялата пътна мрежа в жилищния комплекс. Почистването ще завърши с улиците „Христо Донев” и „Димитър Благоев”, които са в най-ниската част.

В квартал „Колю Фичето” работата ще стартира от улица „Полтава”. Постепенно ще бъдат измити и останалите отсечки, съобщиха от кметската администрация.

Почистването на Велико Търново започна още през февруари. Служители на ОП „Зелени системи” ръчно и с помощта на автометачка събираха остатъците от инертните материали, разпръснати по улиците при снегопочистването. Измиването на града стартира в частта от Съдебната палата до площад „Цар Асен I”, а през миналата седмица техниката работеше в квартал „Картала”. Същото ще бъде сторено и в останалите жилищни райони.

В навечерието на 22 март, когато е празникът на Велико Търново, централните части на града отново ще бъдат измити.