Начало Новини Криминална хроника Изпечен измамник от Бургас гастролира из страната

Изпечен измамник от Бургас гастролира из страната

940

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 52-годишен мъж, извършил измами.

Прокуратурата е привлякла  като обвиняем Хакъ Ч. за това, че за периода от 13.10.2016 г. до 31.01.2017 г. в гр. В. Търново, при условията на продължавано престъпление, повторно, в немаловажен случай, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил заблуждение у различни представители на търговци при обмяна на банкноти с номинал 2 и 5 лв. с банкноти с по-голям номинал и с това причинил на търговците имотна вреда в общ размер на 887 лв., представляваща разликата между получената и предадената сума.

– На 13.10.2016 г. – в търговски обект измамил касиер, с което причинил на „Изипей“ АД гр. София имотна вреда в размер на 287 лв.

– На 22.12.2016 г. – в търговски обект – книжарница заблудил продавач-консултант и  супервайзор, с което причинил на „Издателска къща Хермес“ ООД  гр. Пловдив имотна вреда в размер на 300 лв.;

– На 31.01.2017 г. – в хранителен магазин измамил продавач-консултант, с което причинил на „Тим“ ООД имотна вреда в размер на 300 лв. – престъпление по чл. 210, ал. 1, вр. чл. 209, ал. 1, вр. чл. 28, ал. 1 вр. чл. 26 от НК.

Съдът прие доводите на прокуратурата, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, в което е обвинен и за което се предвижда наказание лишаване от свобода от една до десет години. Съществува реална опасност лицето да се укрие или да извърши престъпление. Обвиняемият е осъждан със 17 влезли в сила присъди за извършени престъпления в различни населени места на територията на страната, не работи и няма легални източници на доходи. Поради което съдът взе  мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо лицето.