Начало Новини Образование Командният състав и курсанти от НВУ посетиха Народното събрание

Командният състав и курсанти от НВУ посетиха Народното събрание

850

Командният състав и курсанти от Националния военен университет “Васил Левски“ във Велико Търново посетиха Народното събрание в навечерието на студентския празник 8-ми декември. Визитата се осъществи по покана на народните представители от Великотърновския избирателен район. Срещата е организирана от депутата от Патриотичния фронт доц. Милен Михов. На нея присъстваха и зам.-председателят на НС Красимир Каракачанов, председателят на военната комисия в парламента ген. Михо Михов, както и депутатите адмирал Пламен Манушев, Евгени Стойков, Любомир Владимиров, членът на Комисията по образование Мариана Бояджиева и зам.-председателят на парламента Иван Иванов.

“Състоянието на нашата войска е незавидно. Трябва спешно превъоръжаване и подобряване заплащането и перспективите на военнослужещите“, каза Красимир Каракачанов. Той отново обърна внимание на тежката обстановка с бежанците по границите и настъпващия ислямски фундаментализъм. “Армията е институция. Единствено в нея останаха категории като дълг, чест, достойнство, доблест и приятелство- няма силна държава без силна армия. На вашите плещи ще падне тежестта да върнете гордостта и силата на пагона”, допълни още Каракачанов.

“В навечерието на 8-ми декември искам отново да ви кажа, че вие се готвите за победители. Не забравяйте, че знамената на т. нар. Велики сили през вековете стоят в нашите музеи. Бъдете горди, че служите в редиците на българската армия”, призова доц. Милен Михов.

Ръководителят на групата кадети офицер Панчев изрази благодарността си за загрижеността и отговорното отношение на депутатите към проблемите на армията и подчерта, че да си офицер е призвание и момчетата и момичетата, които тръгват по този път отдават живота си на България.