Начало Спорт Хандбал Малките хандбалисти на „Етър-64“ спечелиха първия есенен турнир

Малките хандбалисти на „Етър-64“ спечелиха първия есенен турнир

1092

11-годишните момчета на ХК „Етър-64“ спечелиха първия есенен турнир на зона „Мизия“ в своята възраст, провел се във Велико Търново. Възпитаниците на треньорката Даниела Коцева взеха победи и в трите си мача, играни в зала „Сава Величков“.

Осемте отбора в зоната играят в турнири от по 4 тима. Във В. Търново съперници на етърци бяха „Локомотив“ (ГО), „Чардафон“ (Гб) и „Раховец“ (ГО). В първия си мач „Етър-64“ категорично надигра габровци с 11:3, като до почивката водеше с 4:0. В тази възраст се играе в две полувремена от по 15 минути. Победа донесе и втората среща, в която великотърновци биха с 8:5 „Раховец“, като още през първата част бяха взели аванса си от три гола – 5:2. Срещу „Локомотив“ (ГО) момчетата от „Етър-64“ също не допуснаха изненада – 6:4 (на почивката 3:1). И в трите мача етърчетата имаха превес над съперниците и водиха играта и в резултата.

Следващият турнир е на 18 ноември в Плевен, а третият за есента – на 2 декември в Габрово.  „Много съм доволна от тях. Учат се, слушат и изпълняват указанията, хареса ми и това, че са много борбени“, коментира треньорката Даниела Коцева.

Общо 16 деца от 4-и клас включва групата. Коцева работи с тях от миналата година, но има и нови попълнения. Основната група е от СУ „Емилиян Станев“, но вече има и пет момчета от ОУ „Бачо Киро“. От клуба специално благодарят на двамата директори Кина Котларска и Владимир Николов за разбирането и съдействието, което оказват.

Ден по-рано отново в зала „Сава Величков“ бе и турнирът на 10-годишните. Третокласниците са водени от треньорката Десислава Николова. Те също играха на ниво и спечелиха мачовете си срещу „Чардафон“ (Габрово) и „Раховец“ (Г. Оряховица), като допуснаха само загуба от „Локомотив“ (ГО) с 10:6, но се представиха отлично.