Начало Спорт Футбол Млад футболист на „Етър“ замина за „Милан“

Млад футболист на „Етър“ замина за „Милан“

1184

13-годишният нападател на „Етър“ Траян Димитров замина вчера за Милано, където ще има възможност да се докосне до легендарния „Милан“ и да представя България на предстоящия „Милан Джуниър Камп“. Траян е сред осемте деца, които бяха отличени и избрани по време на провелия се миналата година „Милан Джуниър Камп“ в Дряново.

Траян Димитров е роден през 2003 г., родом е от Дряново, а от миналото лято е футболист на „Етър“ и играе в отбора, воден от Николай Катъров. „Сериозно момче е, има много потенциал в него. Играе като плеймейкър и централен нападател“, коментира Николай Катъров.

Вчера осемте избрани от цялата страна млади футболисти участваха на пресконференция в София, откъдето отпътуваха за Милано. Там на 17 и 18 март те ще участват в международен камп и ще гледат мача на „Милан“ срещу „Дженоа“. В рамките на няколко дни малките „дяволчета“ ще тренират във футболния лагер и това ще им помогне да се докоснат до магията на футбола от световно ниво.

Президентът на „Локомотив“ (Дряново) Тодор Георгиев – DJ Джорджо, коментира предстоящото второ издание, което ще се проведе на терените в Дряново и Царева ливада. „Радвам се, че ще посрещнем кампа на Милан в Дряново и на базата в Царева ливада. Очакваме деца от цяла България, които да се насладят на това преживяване. Децата ще имат възможност да се докоснат до школата на „Милан“, треньорите и цялата треньорска програма. Шест деца ще бъдат спонсорирани, очакваме около 200 деца, които да се включат.

Адмирации за подкрепата на C.R.E.A.M. Bulgaria, в лицето на г-н Валери Димитров. Благодарим на всички медии които подкрепят и популяризират спортното събитие на годината. C.R.E.A.M. Bulgaria, чиято дейност се фокусира върху проекти, свързани с публично-частното партньорство, европейските фондове, национални донорски програми и различни други международни програми за финансиране“, каза Тодор Георгиев.