Начало Новини Инфраструктура Областният управител на Велико Търново призовава за повече толерантност на пътя

Областният управител на Велико Търново призовава за повече толерантност на пътя

930
Между всички регионални звена и служби на територията на областта има много добра координация, каза областният управител проф. д. ик. н. Пенчо Пенчев. За пореден път той събра в кабинета си представители на всички регионални структури, които са ангажирани при влошаване на метеорологичните условия и обилен снеговалеж, съобщиха от неговата администрация.
Няма населени места без ток и вода към момента на територията на област Велико Търново. 90 снегопочистващи машини работят на територията на областта. В Прохода на Републиката има достатъчно количества сол и и пясък, там разчитат на 9 машини, за да се справят с новия сняг.
Днес в срещата участваха директорът на РД на ПБЗН – Велико Търново Красимир Кръстев, началникът на “Пътна полиция” – Велико Търново, Атанас Атанасов, комисар Стефан Николов и директорът на Регионална дирекция „Автомобилна администрация” Йордан Иванов, директорът на ОПУ Петя Каразахова по същото време беше на оглед в Прохода на Републиката. След работната среща областният управител замина за района на Павликени, Свищов и други места в областта, за да съдейства на място за по-бързото разчистване на пътните участъци от навявания и преспи.
С оглед новото влошаване на времето и снеговалеж от утре, отговорните институции призовават водачите на МПС, на които им предстои неотложно пътуване, да бъдат по-толерантни на пътя, да не предприемат изпреварвания на колони от автомобили, да изпълняват разпоредбите на контролните органи и да тръгват на път само с автомобили заредени с достатъчно гориво и оборудвани за зимни условия. Тежкотоварните камиони над 12 тона да са оборудвани с вериги.Областният управител е в постоянна връзка и с екипите на БЧК и “ЕНЕРГО-ПРО”, както и с областните управители от съседните области.