Начало Новини Околна среда Отворена лекция за чистота на въздуха във Велико Търново

Отворена лекция за чистота на въздуха във Велико Търново

1331

Заповядайте на отворена лекция с последваща дискусия по темата “Гледай с дробовете си във Велико Търново – проблеми и решения за по-чист въздух”.

Основни акценти на събитието:

  • Източници на замърсяване и въздействие върху здравето – Teodora Stoyanova, Greenpeace Bulgaria
  • Технически решения, проекти за „умни устройства“ – Orlin Dimitrov – част от екипа на PCVT – Клуб на програмистите във Велико Търново и POLYGONTeam. Ltd.
  • Технологични решения ще предложи и Neven Boyanov, който е председател на PCVT – Клуб на програмистите във Велико Търново.
  • Възможности за дизайн – Петър Иванов Велков – Trint Ivanov
  • Представяне на проекта „Прахоброячи 2.0“, устройства тип „Направи си сам“ за измерване нивата на различни замърсители (напр. Фини прахови частици)
  • Дискусия

Защо Велико Търново? Велико Търново е един от градовете със сериозно замърсяване на въздуха в България. По данни на Регионалната инспекция по околна среда и водите (РИОСВ), само за изминалата година е имало 50 дни с превишена среднодневна норма за фини прахови частици ФПЧ 10 при допустими 35 дни.

Събитието е част от мобилизацията Break Free – световно движение от хора, които се обединяват, за да сложат край на епохата на мръсната енергия и да преминат към възобновяемо бъдеще.

Лекцията ще се изнесе в четвъртък, 23.3.2017, от 17:30 до 19:00 ч. на адрес “Марно поле” №2A в града.

За повече информация, моля натиснете тук.