Начало Новини Политика В Беляковец и Присово пожелаха 11-та изборна победа на ГЕРБ

В Беляковец и Присово пожелаха 11-та изборна победа на ГЕРБ

1369

БСП лишиха селата край 19 български града от европейски пари, включително населените места от общините Велико Търново, Горна Оряховица и Свищов. Това припомниха кандидатите за народни представители от ГЕРБ за Великотърновски район Любомира Попова, Евгени Стоев, Георги Недев и Росица Димитрова при среща с жителите на селата Присово и Беляковец.

„При договарянето на Програмата за развитие на селските райони в Брюксел, правителството на БСП и ДПС с премиер Пламен Орешарски извади 19 градове, които са общински центрове, от списъка с бенефициенти. Така по-малките градчета и селата в тези общини не получиха възможност да кандидатстват със свои проекти за инфраструктура, канализация, социални центрове и услуги и да получат европейско финансиране”, коментираха кандидатите за народни представители с №11 в бюлетината.

По време на срещата областният лидер на ГЕРБ Даниел Панов заяви, че с правителството на Бойко Борисов са водени успешни разговори за допълнителни средства за селата, чрез които да бъде компенсирана причинената от Орешарски неравнопоставеност. „Всичко това обаче може да се случи, ако след 26 март България има правителство на ГЕРБ. Бойко Борисов и ГЕРБ доказаха, че се вслушват в мнението на кметовете, защото местната власт е най-близо до хората. Затова всичко, което сме поставили като въпроси, а именно повишаване на доходите, пенсиите, повече пари за населените места – всичко това е заложено в новата управленска платформа на ГЕРБ”, коментира Панов.

„Някои партии ви казват, че асфалтът не се яде. За да има инвестиции, нови производства и работни места, са нужни пътища. Икономиката започна да расте, а това ще доведе до увеличаване на доходите и пенсиите. Нека не връщаме часовника назад и да не поверяваме държавата на партии, водещи България към висока безработица, учителски стачки, спрени европейски фондове и пълен застой”, обърнаха се към жителите на двете села кандидатите за народни представители от ГЕРБ.

В Присово и Беляковец пожелаха единадесета изборна победа на ГЕРБ, за да продължат реалните решения за България в сферите на образованието, здравеопазването, инфраструктурата, икономиката, социалните дейности.