Начало Спорт Борба Спортното училище за първи път избра свой Спортист на годината

Спортното училище за първи път избра свой Спортист на годината

1266

За първи път Спортното училище във Велико Търново организира анкета за свой Спортист на годината. Учениците и учителите по спортна и професионална подготовка дадоха гласа си за номинираните спортисти. Възпитаниците на Спортното училище имат престижни награди на държавни и международни първенства и турнири в хандбала, борбата, плуването, художествената гимнастика, конния спорт. Всички номинирани състезатели безспорно са заслужили да носят приза.

За Спортист на годината бе избран Ивайло Нанчев от ХIIa клас, състезател по борба свободен стил. – състезател по борба, който зае второ място на държавното лично-отборно първенство за юноши. Този мъжествен спорт има традиции и в Спортно училище – Велико Търново. Сред отличените като най-перспективен спортист е плувецът Здравко Баблаков от VIII б клас, носител на пет първи, едно второ и едно трето място в различни дисциплини от държавни първенства по плуване, юноши мл. възраст.

Николета Павлова
Николета Павлова

Спортното училище зарадва своите шампиони с грамоти и награди. С грамота за спортни постижения бе наградена Николета Павлова от XIб клас – конен спорт, завоювала трето място на държавното първенство в дисциплината всестранна езда юноши 18 г.; трето място на обездка, млади коне; участие в европейското първенство по всестранна езда в Италия.

Треньорският състав отличи с грамота Станислав Атанасов от XI а клас, борба свободен стил, постигнал второ място на държавното лично-отборно първенство, включен в националния отбор за кадети, и Борислав Марков от VIIIа клас – футбол, първо място в есенния полусезон.

Александър Марков
Александър Марков

Мария Спирдонова – състезател на националния отбор по хандбал, включена в „златната седмица“ на България за 2016, първо място жени „А“ група на държавно първенство и второ място Купа България 19 г. и трето място Купа България – жени, и Александър Марков – индивидуална награда от Асоциацията на българските футболисти за най-добър футболист на турнира М&BM, също бяха отличени с грамоти за изявени спортисти през 2016 година.