Начало Новини Инфраструктура Предвижда се ремонт на басейна в ЦДГ „Соня“

Предвижда се ремонт на басейна в ЦДГ „Соня“

1118

Предвижда се ремонт на басейна в ЦДГ „Соня“ в града. Това каза Ивайло Шакалов, мениджър във фирмата изпълнител, извършила ремонта на отоплителната инсталация в детското заведение по проект „Подобряване на енергийната ефективност в социалната инфраструктура на град Велико Търново“.

Подобренията могат да се заплатят с икономисаните средства по проекта. „С икономиите, които са вследствие подмяната на отоплителната инсталация в детската градина, може да се направи ремонт на басейна, за да може в бъдеще децата да използват едно ново и модерно съоръжение“, допълни Ивайло Шакалов. Той обясни, че преустройството на вътрешните отоплителни инсталации и прилежащите съоръжения в ЦДГ „Соня“ са се извършили на няколко етапа, тъй като дейностите са правени през отоплителния сезон. Чугунените радиатори са подменени с панелни и алуминиеви. Подменени са стоманените тръби и тръбите на котелното помещение и водосъдържателите.

Шакалов коментира, че на този етап няма нужда от подмяна на газовия котел, тъй като той е в добро състояние и може да се използва още няколко години. „Основно наблегнахме на автоматиката в детската градина, която е разделена на три части, като във всяка част се следи температурата в помещенията, в които се намират децата, за да се поддържа техният комфорт през деня“, допълни Ивайло Шакалов.