Начало Новини Образование Информационни материали за Природен парк „Българка“ ще получат ученици от начален курс...

Информационни материали за Природен парк „Българка“ ще получат ученици от начален курс в града

939

Информационни материали за Природен парк „Българка“ ще получат ученици от начален курс в града. Те са подготвени от Регионалната инспекция по околна среда и води в града, а поводът е Европейската седмица за намаляване на отпадъците. Това каза експертът по връзки с обществеността в Инспекцията Милка Асенова.

На децата ще бъдат раздадени и брошури, които съдържат правила за намаляване на отпадъците в защитените територии. Техните учители, които ще се срещнат с експерти от Екоинспекцията, ще им предоставят и допълнителна информация по темата.

„Както знаете в Седмицата за намаляване на отпадъците, която се проведе от 19 до 27 ноември, се включиха шест великотърновски училища. Тази инициатива целеше да насърчи дейностите за повишаване на осведомеността относно правилното управление на ресурсите и отпадъците и мисля, че всички инициативи бяха много успешни“, отбеляза още Милка Асенова.

Припомняме, че училищата, които участваха активно бяха СУ „Ем. Станев“ и „Вела Благоева“, ПГЕ „Ал. Ст. Попов”, АК „Аркус“, СУ „Г. С. Раковски“ и ОУ „Д. Благоев“.