Начало Новини Общество След 60 години брак семейство Климентови от Велико Търново отново казаха “Да”...

След 60 години брак семейство Климентови от Велико Търново отново казаха “Да” на диамантената си сватба

1122

60 години брак празнуват през тази година семейство Климентови от Велико Търново.

Днес в 13:00 часа двойката ще посрещне над 90 гости на диамантената си сватба, която ще се състои в Пенсионерски клуб “Втора младост”.

Той е Иван Климентов. Роден е на 8 декември 1930 г. в Хотница. Косата му е все още черна, затова се шегува, че е вечният студент. По образование е инженер. Работил е като преподавал по електротехника в Езикова гимназия.

Тя е Йорданка Климентова. Родена е на 29 януари 1937 г. в Капиново. 37 години е била начален учител. Започнала да преподава в нейното село, след това в ОУ “Бачо Киро” и Езикова гимназия, където за 10 години били разкрили начален курс. Там се пенсионирала през 1994 г. Продължила да работи по заместване и така, докато навършила 75 години.

Леля Данче и чичо Иван се оженили през 1956 г.

Според тях много двойки в наши дни живеят без брак, защото така им е по-лесно. “Днес младите са по-самостоятелни, по-финансово независими и щом нещо не им е удобно, си тръгват бързо, без да търсят решение на проблема. А тайната на дългия брак е в съчетанието на любовта и компромисите”, заключават семейство Климентови.

Да са живи и здрави!