Начало Новини Политика След всяко управление на БСП се налага ГЕРБ да поправя грешки и...

След всяко управление на БСП се налага ГЕРБ да поправя грешки и да изплаща натрупаните дългове

868

България трябва да бъде стабилна и европейски ориентирана държава. Трябва да продължим започнатото, за да осигурим добър живот на нас и нашите деца. Това може да го направи партия ГЕРБ, част от която съм и аз. В листата за депутати от Великотърновска област са личности – доказани специалисти с опит. Хора с вярна и точна преценка. Това каза модният дизайнер Атанас Парушев по време на среща между кандидатите за народни представители от ГЕРБ с работници и служители в компанията му.

„С вас се виждаме често и винаги можем с открити чела да заставаме пред вас и да ви гледаме в очите, защото никога не сме лъгали. Никога не сме обещавали високи заплати и пенсии, ако не можем да го направим. На практика правителството на премиера Бойко Борисов гарантира средства в бюджета, за да може от 1 юли тази година всички пенсии у нас да се увеличат с 2.4%. В сравнение с 2013 година средната пенсия у нас е нараснала с 16 процента. Вдигаме пенсиите, но същевременно правителството на ГЕРБ стопи дефицита, постигна икономически ръст, а това означава стабилност“, коментира народният представител в предходния парламент и девети в листата на ГЕРБ Евгени Стоев. Той припомни, че благодарение на осигурените повече приходи в хазната, за всяка Коледа и Великден кабинетът на Борисов подкрепяше хората с най-ниски пенсии. Освен това, от 1 януари бе увеличена и минималната заплата, която вече е 460 лева. Това е 70-процентен ръст, в сравнение с 2011 г., когато размерът на МРЗ беше 270 лв. „Нашите предизборни програми са реални и изпълними, обезпечени със съответните разчети”, категоричен бе Евгени Стоев.

Той припомни какво се случи при управлението на втората тройна коалиция по времето на Орешарски, протестите пред Народното събрание и в цялата страна, въпроса КОЙ? След всяко управление на БСП, ГЕРБ започва да поправя грешки и да изплаща натрупани дългове, допълни Стоев.

„Аз съм представител на младите кандидати. Съгласих се да бъда в листата на най-голямата партия, защото виждам какво се случи във Велико Търново през последните години, а това е показателно и за това какво се случва в страната“, заяви кандидатът за народен представител под номер осем в листата на ГЕРБ Габриела Попова, която е собственикът и мениджър на пивоварна „Бритос“. Попова не скри, че бизнесът намира данъчната политика на ГЕРБ за добра и иска запазване на плоския данък.

„Винаги съм подкрепяла ГЕРБ, а днес съм част от тази листа, защото един от основните приоритети на партията в следващия управленски мандат е точно образованието. Вие всички имате деца и внуци и знаете колко е важно те да получат качествено образование, за да се реализират в живота“, каза втората в листата с кандидати за народни представители от ГЕРБ проф. Любомира Попова. Тя изрази увереността си, че  наличието на политическа воля е най-важното, за да започнат по-сериозни инвестиции в образованието. След като България чувствително напредна по отношение на транспортната инфраструктура, толкова важна за икономиката, вече е време да обърнем сериозно внимание на инвестицията в хора – хората, които могат да развиват икономиката. Инвестициите в образованието са инвестиции в успешното развитие и бъдещето на България“, категорична е проф. Любомира Попова.

Според кандидата за народен представител, който е тринадесети в листата Нейко Генчев, ГЕРБ е единствената партия, която прави нещо за развитието на страната, за да върви държавата ни в единствено правилната посока. Много е трудно да се устои на натиска на популизма, защото, защото идеята за високи заплати и пенсии звучи добре, но въпросът е в каква степен това може да се случи, предупреди интелектуалецът и собственик на издателство „Фабер“ Нейко Генчев. Предложенията на ГЕРБ са реално изпълними и обезпечени, но гарантирани само при управление на партията, заяви Генчев. Той допълни, че популистката фраза, че асфалт не се яде, вече не е актуална, защото всеки, който е ходил в Южна България, е видял икономическия подем на района, благодарение на автомагистрала Струма.

Безспорни са постиженията на община Велико Търново в социалната сфера. Тук почти няма социална услуга, която да не се предлага, отчете Росица Димитрова, кандидат за народен представител под номер четиринадесети в листата на ГЕРБ. Експертът росица Димитрова бе категорична, че за следващия управленски мандат ГЕРБ поставя сериозен акцент върху социалната политика.