Начало За Забава Театър Спектакълът „Откъде дойдоха бебетата?“ представят на сцената на Театър ВЕСЕЛ

Спектакълът „Откъде дойдоха бебетата?“ представят на сцената на Театър ВЕСЕЛ

1189

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 18 март от 11:00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, отново ще гостуват театралите от Държавен куклен театър – Русе. „Откъде дойдоха бебетата?“ е най-новото заглавие в репертоара на русенските кукленици. Автор на текста на спектакъла е Теодора Попова-Лазарова.

Постановката е дело на Тодор Вълов, сценографията и куклите – на Стефка Кювлиева, а музиката – на Елена Методиева. В спектакъла участват актьорите от трупата на театъра Петя Венелинова, Силвия Михайлова, Теменуга Хараланова, Иван Кордов и Любен Русенски. След успешната премиера на „Откъде дойдоха бебетата?“, театралите печелят все повече почитатели.

Идва момент, в който децата започват да проявяват любопитство към бебетата. Обикновено това се случва, когато в семейството е на път да се роди ново бебе и всички възрастни говорят за това. Въпросите на децата относно бебетата са различни, а понякога и изненадващи. От една страна, те искат да знаят откъде идват бебетата по принцип. От друга, вече съвсем конкретно, им се ще да разберат откъде са дошли самите те. Това са два различни въпроса с два различни отговора. Единият отговор съдържа неповторимата история на личното им раждане, а другият им дава най-обща представа как се раждат човешките същества. И двата са ценни. Първият свързва детето със собствената му житейска история. Вторият го свързва с всички други деца. Той ни припомня, че разликите са важно нещо и не бива да бъдат заличавани – но споделената ни човешка природа също е нещо хубаво.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.