Начало За Забава Театър С „Леденостудена приказка“ започват Коледните празници на сцената на Театър “Весел”

С „Леденостудена приказка“ започват Коледните празници на сцената на Театър “Весел”

996

В съботния афиш на Куклен театър “Весел”, на 3 декември от 11:00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, Държавен куклен театър – Русе ще представи  премиерния си спектакъл „Леденостудена приказка” по текстове на Валентин Владимиров. Постановката, сценографията и куклите са на Валентин Владимиров, а оригиналната музика – на Станимир Иванов. В коледния спектакъл участват водещите актриси от творческия състав на кукления театър Румяна Джамбазова и Силвия Михайлова.

Спектакълът е приказка с кукли, в която се разказва за чудесата в дните преди Коледа. Ани и Бобко попадат в капана на завистливия Студ, който обича да рисува своите причудливи ледени рисунки. А когато замразява Ани в леденото езеро, на помощ там пристига любовта на… Бобко! В дните преди Коледа всичко е възможно!

„Леденостудена приказка“ е приказна пиеса за добротата и приятелството.

„Малкият Мук“, „ Косе Босе“, „Карлсон и Дребосъчето“, „Пепеляшка“, „Добро утро, лека нощ“ и „Откъде дойдоха бебетата?“ са заглавията от афиша на русенските кукленици, които са предвидени да гостуват на търновска сцена през 2017.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър “Весел” се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.