Начало За Забава Музика Легендарното “Трио НЛО” ще отбележи 30-годишен юбилей с нов диск, събрал старите...

Легендарното “Трио НЛО” ще отбележи 30-годишен юбилей с нов диск, събрал старите хитове

1558

Прословутото “Трио НЛО” възкръсва за нов живот с нов диск по случай 30-годишния си юбилей. Легендарната група на Георги Мамалев, Павел Попандов и Велко Кънев, от чиято смърт се навършиха пет години вчера, 11 декември, започва да изпълнява своите пародии на български и световни хитове за първи път през 1986-а в Летния театър във Варна.

Хачо Бояджиев режисирал тогава голям шоуконцерт по повод закриването на световното първенство по художествена гимнастика. Мамалев, Велко и Павел Попандов вече са доказали, че са чудесен екип в “Оркестър без име”, излязъл през 82-ра. Водещ бил Йосиф Сърчаджиев, който всъщност измислил и името “НЛО”, докато се чудели как да ги обяват в програмата. “Не е интересно така с имена. Всички певци са с имена, че и вие така”, казал Йоско.

Точно този ден вестник “Работническо дело” пишел, че над Велико Търново се е появило НЛО. “Сега ще кажа, че от Велико Търново НЛО-то е долетяло до тука и ей сега ще се появи”, решил Сърчаджиев, без да знае, че прави история. За късмет в шоуто имало и модно ревю и новосъбралата се трупа решила да се преоблече с еднакви шлифери и шапки. “Представете си на мене как ми стои шлифер за манекен, висок 1,90, но като се появихме с тях, избихме рибата. После като се сурна, както казваше Велко, едно чудо, ама наистина чудо. Започнаха се обаждания, покани за участия отвсякъде”, спомни си Мамалев в “Денят започва с Георги Любенов”. Живко Колев, текстописец и един вид създател на триото, трябвало да напише още пародийни текстове и така от седем стават над сто.

Трупата записва две плочи, втората от които – диамантена с над 300 хиляди тираж. Именно тези първи записи сега са обединени в един нов диск.