Начало Новини Бизнес Фирма предлага безвъзмездно три билборда за реклама на Велико Търново

Фирма предлага безвъзмездно три билборда за реклама на Велико Търново

1302

Община Велико Търново да сключи договор за една година с местна рекламна агенция, която предоставя безвъзмездно три билборда на атрактивни локации, предлага кметът Даниел Панов на общинските съветници. В замяна на това от фирмата предлагат да спрат да плащат наем  за земята на Общината с допълнително споразумение. На утрешната последна за тази година сесия, общинарите ще разгледат кметското предложение и ще вземат решение по него.

Фирма „Ави дизайн“ е предложила в писмо от 6 декември на местната управа да предостави без пари ползването на три рекламни носители, които са нейна собственост за популяризиране на туристически атракции и културни инициативи, фестивали, и празници на Община Велико Търново, а да не плаща наем за тях.  Билбордовете са разположени на главни пътни артерии – на главен път Русе- Велико Търново, в местността Дервеня, на входа на Велико Търново от Стара Загора, в района на Южния пътен възел и на разклона за Мотела на пътя София – Варна. „И трите локации са разположени на входа на Велико Търново, което е изключително подходящо за презентиране на туристическите забележителности на града като постоянни визии и за временно промотиране на актуални общински събития, пише в предложението до кмета, отправено от рекламната агенция.

Градоначалникът предлага преди да бъде конструиран културния календар на Общината за 2017 г., управата да сключи едногодишен договор с агенцията за ползването на рекламните тела. В случай че съветниците не приемат това предложение, от фирмата  уточняват, че ще демонтират рекламните тела, за да спрат разходите им по тях.