Начало За Забава Театър Коледните приключения продължават с „Коледен сън“ на сцената на Театър ВЕСЕЛ

Коледните приключения продължават с „Коледен сън“ на сцената на Театър ВЕСЕЛ

1576

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 10 декември от 11:00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, Държавен куклен театър – Търговище ще представи  „Коледен сън” по текстове на Туве Янсон. Постановката е дело на Ивайло Марков, а оригиналната музика – на Диян Димитров. В коледния спектакъл участва очарователният екип от актьори на театъра – Милен Алексиев , Ели Хрусанова , Димитър Караиванов и Моника Угренова.

Спектакълът е една приказка за празника. За това, в какво сме превърнали днес празниците и как вместо повод за радост, те често пъти се превръщат в една голяма тегоба. За съжаление ние, възрастните, претоварваме празниците с нашето консуматорско отношение и влагаме в тях какви ли не приготовления, свързани много повече с материалното, отколкото с духовното.

Така сe случва и в тази пиеса. Муминтролите са същества, които не знаят какво е Коледа и никога не са я преживявали, тъй като обикновено спят зимен сън. Този път обаче са събудени от паниката, обхванала всички наоколо по повод празника. И така решават, че Коледа е нещо много страшно, заплашително за тях и започват да мислят как да се спасят от нея. Накрая разбират, че всъщност Коледа е прекрасен празник, на който всеки прави нещо хубаво за другия…

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.