Начало Новини Образование “Полицейска академия” се превърна в празник за децата от Велико Търново

“Полицейска академия” се превърна в празник за децата от Велико Търново

1035

В истински празник с много емоции, балони и незабравими преживявания се превърна гостуването на полицейски служители в  МОЛ – Велико Търново

За най-малките посетители в търговския център се проведе съвместна инициатива с ОДМВР – Велико Търново под мотото „Полицейска академия“. В търговския обект бе паркиран патрулен автомобил, който малчуганите имаха възможност да разгледат отблизо  и отвътре, да се запознаят с отличителните знаци на полицейския автомобил, да изпробват удобна ли е седалката на водача и да си направят снимки за спомен. След това те разгледаха дрехите на униформените служители, техните отличителни знаци и помощни средства, щитове и каски. Едни разглеждаха с интерес белезниците, а други позираха умело пред обективите на своите родители със стоп палката на пътния полицай. По-смелите го хванаха приятелски за ръката, за да си направят снимка с него.

Особен интерес предизвикаха експертите от криминалистичната лаборатория, които обясниха на децата как се вземат отпечатъци и колко важни са те в работата на полицейските служители. Всяко дете получи балон с отпечатък на своето пръстче и карта с името и отпечатъка си.

В истинска еуфория изпаднаха малчуганите при появата на четириногия полицай Верон. Той демонстрира колко дисциплиниран, добре възпитан и послушен е. После позволи на децата да му се порадват и търпеливо позира за снимка с всяко от тях.
Накрая деца и родители заедно оцветяваха картинки с полицейски автомобили и значки.