Начало Новини Благотворителност Първите дарения за Хитрино постъпиха в Община Велико Търново

Първите дарения за Хитрино постъпиха в Община Велико Търново

926

За по-малко от 24 часа в  Община Велико Търново са получени първите дарения за жителите на с. Хитрино, чиито домове претърпяха сериозни щети заради инцидента с влакова композиция. След призива на кмета Даниел Панов за солидарност и подкрепа на хората в шуменското село вече са доставени голям брой чисто нови одеяла, възглавници и чаршафи, хавлии, консерви и пакетирани хранителни продукти с продължителна трайност, 2,100 бутилки олио, два тона брашно.

Първата пратка ще потегли към определения пункт утре, съобщиха от пресцентъра на общината в старата столица.

Даренията са на фирми, работещи в сферата на хлебопроизводството, хранително-вкусовата промишленост, текстилната индустрия и търговията с бързооборотни стоки.

Приемането на стоки, вещи и пособия продължава. Друга част от бизнеса се включи с парични средства.

Оповестена е и банкова сметка на Община Хитрино, на която всеки, според възможностите си, може да помогне на хората в селото:

банка:
“ТЪРГОВСКА БАНКА Д” АД

титуляр:
Община Хитрино

сметка в лева:
IBAN: BG95DEMI92403100181704
BIC:   DEMIBGSF

сметка в евро:
IBAN: BG36DEMI92403400114526
BIC:   DEMIBGSF

Алтернативно, вceки, кoйтo иcкa дa пoмoгнe нa хopaтa oт ceлoтo с по-малка сума, мoжe дa изпpaти SMS нa тeл. 1466. Стoйнocттa e 1 лв., без ДДС. Някои от модерните мобилни телефони не позволяват изпращането на SMS без текст в него. За да избегнете това, може да напишете каквото и да е в съобщението. В отговор ще получите благодарствен SMS за дарението ви.

Благотворителната кампания във Велико Търново бе инициирана от кмета Даниел Панов. След негови разговори с кметовете на Шумен и Хитрино стана ясно, че местното население в селото спешно се нуждае от чисто нови одеяла, шалтета, възглавници, чаршафи, хавлии, както и пакетирани хранителни стоки, които да са дълготрайни – варива, брашно, захар и сладкарски изделия, олио, минерална вода. Желаещите да помогнат могат да се свържат със заместник-кмета на община Велико Търново проф. Георги Камарашев, който координира дейностите, на телефон 062-619-504, или с д-р Диляна Вачкова, гл. експерт от дирекция “Социални дейности и здравеопазване”, тел. 062-619-209.

Акцията е координирана и с регионалното представителство на Български червен кръст.