Начало Новини Култура Представят Велико Търново в Китай

Представят Велико Търново в Китай

881

Делегация от Световната федерация на туристическите градове гостува във Велико Търново. Заместник-кметът Снежана Данева-Иванова и председателят на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов се срещнаха със заместник-генералния секретар на организацията Ли Баочум, съветника Жао Шин и представителя на административния отдел Ву Мейкин. Посещението е във връзка с подготвяното представяне на възможностите за туризъм в старопрестолния град и общината на страниците на списание на международната организация, което се разпространява в Китай. Презентация ще бъде създадена и за интернет-платформата на Световната федерация. Нужните информационни материали ще бъдат осигурени от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов”.

Разговорът засегна също теми, свързани с маркетинга на туристическите градове и инвестициите в сферата на туризма. Представителите на Световната федерация на туристическите градове споделиха, че Източна Европа и България все още не са достатъчно популярни в азиатската държава като туристически дестинации, но въпреки това Велико Търново е сред разпознаваемите градове. Те съчетаха посещението си в старопрестолния град с участието си в първата среща на кметовете от страните от Централна и Източна Европа и Китай „16+ 1” .

Велико Търново е част от Световната федерация на туристическите градове от 2013 г . В организацията членуват над 151 града и туристически организации от цял свят. Туристическият потенциал на града и общината е представен от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов” по време на световните срещи, проведени през предходните три години. Щандовете на Велико Търново и презентациите на богатото културно-историческо наследство и възможностите за културен туризъм се радват на голяма популярност.