Начало Новини Благотворителност Благотворителни инициативи правят за децата от Детското отбеление на МОБАЛ

Благотворителни инициативи правят за децата от Детското отбеление на МОБАЛ

883

Две благотворителни инициативи стартира в навечерието на Коледните и Новогодишни празници екипът на Ателие „История и памет“ .

Първата от тях е „Дари книга, зарадвай дете за Коледа!“ и  е продължение на изключително успешната миналогодишна кампания. Целта е да се съберат детски книги, учебни помагала, пъзели, албумчета и книжки за оцветяване, с които да бъдат зарадвани децата от Детското отделение на Многопрофилната областна болница за активно лечение „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново.

Началото на кампанията бе поставено на 6 декември 2016 г. във фоайето пред Деканата на Историческия факултет. В „изграждането“ на основите на Коледната „елха на знанието“ се включиха и ученици от Академията за лидери от СУ „Емилиян Станев“. Събирането на книгите ще продължи до 19 декември 2016 г. Всички материали се предават в Катедра „Нова и най-нова история на България“ – кабинет 537 в Ректората, съобщиха организаторите.

Втората благотворителна инициатива на Ателието е в подкрепа на лечението на Недялка Рачева, която е възпитаник на Великотърновския университет. Завършила е Български език и история през 2008 г. и магистратура по Българска история. Следва специалност Право и успоредно работи като учител по Български език и литература в СУ „Никола Войводов“ – гр. Враца.

През 2015 г. страшната диагноза „рак“ променя коренно живота ѝ. Но не и нейната воля да се пребори с коварната болест. След три операции в България и Турция лечението в чужбина продължава. Всеотдайността на семейството и близките обаче се нуждае от допълнителна финансова подкрепа.

Екипът на Ателие „История и памет“ се обръща с молба към всички студенти, преподаватели и служители във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, към младите хора на Велико Търново, към българските граждани в страната и чужбина, към всички, за които животът е висша ценност – НЕКА ПОМОГНЕМ НА НЕЛИ!

Дарителска сметка: СИБАНК ЕАД
Разплащателна BGN: BG11BUIB98881048471601
Международен банков идентификационен код: BUIBBGSF
Титуляр: Недялка Цветанова Рачева