Начало Новини Здраве Болницата в Павликени дава стипендии на млади кандидатмедици

Болницата в Павликени дава стипендии на млади кандидатмедици

1043

Община Павликени успя да запази и да стабилизира местната болница като стопи натрупани дългове и инвестира значителни суми за реновиране на сградата и подобряване качеството на. Лечебницата дори дава стипендии на млади кадри, които специализират и са склонни да останат да работят в града.

Здравното заведение наскоро е поело и семестриалните такси и транспортните разходи на две момичета, които учат за медицински сестри в Плевен. Решено е да се предоставят и ведомствени жилища и други социални придобивки за специалистите, които решат да работят в Павликени.

Решен е и един от най-големите проблеми, които пречеха за нормалната работа и който бе свързан с изплащането на дълг от близо 500,000 лв. към доставчик на медикаменти.

Общинската болница се обновява по програма за енергийна ефективност, а вложението възлиза на 1.3 млн. лв. С решение на Общинския съвет от местната хазна ще се отделят по 50,000 лв. за ремонти във всяко едно от отделенията на здравното заведение. Най-напред е реконструирана педиатрията.

От кметството пък са предоставили безплатно старите дървени прозорци от болничните помещения на местни жители, които са пожелали да ги използват за огрев.