Начало Спорт Футбол Болярчета доминираха на турнира във Велико Търново

Болярчета доминираха на турнира във Велико Търново

1285

Отборите на Болярчета спечелиха по две първи и втори места на домашния турнир във Велико Търново, който се проведе от четвъртък, 15 декември, до днес.

20 отбора от цялата страна се включиха в надпреварата, която бе за четири възрасти – деца, родени през 2006, 2007, 2008 и 2009 г.

Мачовете се проведоха в ДКС “Васил Левски” и Спортната зала на Великотърновския университет.

При най-големите, набор 2006, първенец е отборът на Добруджа. Домакините от Болярчета останаха втори. Голмайстор стана Кирил Нанев от Добруджа.

При набор 2007 отборът на Болярчета спечели безапелационно надпреварата с голова разлика 27:1. Възпитаниците на треньора Николай Колев победиха Добруджа с убедителното 7:0, надиграха с 4:0 Бригада (Димитровград) и втория отбор на Болярчета с 8:0.

Мачът с Локомотив (Горна Оряховица) бе спечелен с категоричното 4:0, а този с Ферион (София) с 4:1. Голмайстори станаха Радослав Найденов и Богомил Алекандров от Болярчета.

На второ място остана тимът на Бригада, трети са младите футболисти на Добруджа.

Болярчета спечели турнира и при родените през 2008 г. Играчите на треньора Цветелин Георгиев записаха четири победи над Добруджа, Бригада, Локомотив (ГО) и Видин и допуснаха само една загуба с 0:2 от Делфините (Варна).

Втори останаха варненци, трети е отборът на Добруджа, следван от Бригада, Локомотив (ГО) и Видин. Призът за голмайстор отиде при Илиян Гатенски от Добруджа с 9 гола.

При най-малките, родени през 2009 година, победител е Дунав (Русе). Тимът на Болярчета е на второ място. Наградата за голмайстор спечели Симеон Иванов от Болярчета с 11 попадения.