Начало Новини Борисов във Велико Търново: ГЕРБ се противпоставя на омразата и разделението, трябва...

Борисов във Велико Търново: ГЕРБ се противпоставя на омразата и разделението, трябва да сме по-обединени от всякога

978

Трябва да сме по-обединени от всякога като нация, защото атаките, които заплашват Европа, не са измислица. Опонентите ни водят ожесточена кампания – обиждат и заклеймяват. ГЕРБ се противопоставя на омразата и разделението, защото обществото се нуждае от единение и политиците им го дължим. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред жители на Велико Търново. Той даде пример с ожесточените конфликти в Крим и в Косово и с напрегнатата ситуация в Гърция, Румъния и Македония.

Борисов обясни, че България като външна граница на ЕС ще бъде най-уязвима, ако се задълбочи конфликтът между Турция и Европа. “Страната ни трябва да продължи добрия тон, за да може бежанците да бъдат задържани на територията на Турция, а Европа да продължи да подпомага България финансово с плащане на разходите. Войната трябва да спре”, каза той. Според Бойко Борисов говоренето на опонентите на ГЕРБ, които твърдят, че са патриоти много напомня на стиховете на Ботев. “Вечер в кръчмата са силни в словата си, а на сутринта разбират за какво става въпрос. Получава се така, че никой не иска да управлява реално. По-удобно е да бъдеш в опозиция”, посочи лидерът на ГЕРБ и подчерта, че партията дава реални решения за България.

Бившият премиер бе категоричен, че благодарение на диалога му с турския президент и европейските лидери страната ни се е справила перфектно с охраната на границата. “Дори служебният кабинет призна, че заради правителството на ГЕРБ мигрантският натиск по границата ни е намалял с 80% в последните 6 месеца. В момента няма мигранти, всичко е спокойно. В същото време представителката на БСП в Хасково казва: “Ужас! Нападат ни! Да изпращаме армията”. Военните са нашите близки и деца, а техните деца са в Америка”, коментира още Борисов.

Бойко Борисов подчерта пред присъстващите, че ГЕРБ е единствената партия, която не е била в коалиция с ДПС. По думите му, съвместни действия между ГЕРБ и ДОСТ са изключени. “Горд съм, че в ГЕРБ всеки кадъран и образован човек може да стане какъвто поиска, без значение от неговото вероизповедание. Деленето на християни и мюсюлмани е изключително опасно. Опасно е напомнянето на Възродителния процес. ГЕРБ доказа, че е партията на всички български граждани и аз съм убеден, че на изборите ще имаме рекордна подкрепа от българските мюсюлмани”, заяви председателят на ГЕРБ.

Борисов заяви, че нито една цифра в програмата за управление на ГЕРБ не е измислена. По думите му, всички мерки, заложени в програмата, са реални и са на база на растежа, който е постигнало правителството на ГЕРБ в последните две години.  Той изтъкна, че е ясно, че няма кой, освен следващ кабинет на ГЕРБ, да завърши АМ  “Хемус”. Бойко Борисов обясни, че дори е нямало проект за стореж на автомагистралата, която е било предвидена да стига единствено до Правец. “Пътят довежда инвестиции – нови пари, приходи, растеж на икономиката. Става друга България, по друг начин се живее – благодарение на изградената инфраструктура край Пловдив има 140 нови завода и 2 млрд. инвестиции. Има високи заплати и високо квалифициран труд”, каза той.

Според председателя на ГЕРБ доходите и пенсиите на българските граждани ще бъдат увеличени на базата на икономически растеж. “Ако харчим, повече отколкото изкарваме, както искат БСП, ще станем като Гърция. Ще подпомогнем възрастните хора, които гледат внучетата си, като им осигурим заплащане около 500 лева на месец. 10% плосък данък дава сигурност на хората и бизнеса. Ще осигурим финансиране до 100% на инвитро процедурите. Колкото опита са необходими, държава ще ги подкрепи”, акцентира Бойко Борисов. Той бе категоричен, че ГЕРБ ще настоява следващите избори да бъдат мажоритарни. “За да изпълним всички приоритети, които сме заложили, се нуждаем от категорична победа на 26-ти март”, подчерта Борисов.

Бойко Борисов коментира, че не намира причина за високия резултат на БСП, който дават социологическите агенции, защото те не са направили нищо за хората, а споменът за кабинета “Орешарски” е пресен. “Основните им тези, с които заблуждаваха хората, паднаха с взетите решения в Брюксел. Европейските социалисти подкрепиха резолюцията за бежанците. След това подкрепиха СЕТА. Отидоха и потвърдиха всичко, което говорихме за съвместни учения и патрули в НАТО. Подписаха и за флотилия  в Черно море – нещо, срещу което ние бяхме твърдо против. Казаха, че ще наложат вето на санкциите срещу Русия, Европейският съвет ги удължи до 15.09. На всички тези срещи присъстваше президентът Румен Радев. Eвродепутаитте на БСП са подкрепили решение да бъдат намалени субсидиите на мините. Това означва вдигане на цената на тока. Това са пет неща, които казаха, че ще направят и излъгаха”, подчерта лидерът на ГЕРБ. Борисов даде за пример противоположните твърдения на Корнелия Нинова и Румен Радев за състоянието на държавата. “Нинова казва, че сме разсипали държавата, а президентът, избран от БСП, отиде в Берлин и заяви, че България е стабилна страна с ниска безработица, 14 милиарда фискален резерв, нула дефицит, излишък, 3.6% ръст на икономиката”, коментира още той.

Kметът на Велико Търново и областен координатор на ГЕРБ Даниел Панов заяви пред присъстващите, че 33 милиона са осигурени за развитието на региона по времето на двата кабинета “Борисов”. Той изтъкна, че по време на кабинета “Орешарски” безработицата в областта е била висока. “В момента безработицата във Велико Tърново e под 2 %. Бяха реализирани много инфраструктурни проекти.  Вече имаме регионалната система за битови отпадъци. Имаме изграден стадион, спортна зала и над 40 санирани блокове”, каза Панов.

Бившият вицепремиер Tомислав Дончев представи акценти от предизборната програма на ГЕРБ като наблегна на премахването на бюрокрацията и насърчаването на икономическия растеж. “Отделяме специално внимание на българския учител. Заплатите им ще бъдат увеличени двойнo. Образованието ще бъде задължително за всички български деца, ще го обвържем с получаването на социални помощи.  България ще стане по-добра страна за живеене в следващ мандат на ГЕРБ”, подчерта Дончев.