Начало Новини Политика В управление на ГЕРБ националният бюджет ще финансира инвитро процедурите до 100%

В управление на ГЕРБ националният бюджет ще финансира инвитро процедурите до 100%

975

Повече от 145,000 български семейства в момента се нуждаят от инвитро процедури. До момента държавата отпускаше по 15 милиона годишно, предвиждаме в следващ мандат на ГЕРБ националният бюджет да финансира необходимия брой процедури до сто процента. Това каза водачът на листата на ГЕРБ във Велико Търново, председател на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на среща със семейства от региона на Велико Търново, преминали инвитро процедури.

Заедно с Цветанов бяха великотърновският кмет и областен координатор на ГЕРБ Даниел Панов, както и експертът по социални дейности Росица Димитрова, също част от листата на ГЕРБ с кандидати за народни представители.

“В най-кратко време ще извършим цялостен анализ и ще изготвим предложения за законови промени, които да са в подкрепа на нуждаещите се семейства, включително и по-дълъг период, в който жената може да ползва платен болничен преди самото раждане”, каза Цветан Цветанов пред присъстващите.

Сред децата, които родителите бяха довели за срещата, бе и 3-годишният Цветан, който бе заченат, след като семейството му премина успешно през процедурата с финансовата подкрепа на Цветан Цветанов и местната структура на ГЕРБ. Присъстващи припомниха и друг случай, в който Цветанов е оказал съдействие на двойка с репродуктивни проблеми, след като тревогата им е била споделена в една от приемните на ГЕРБ. „Благодарим ви, че обръщате внимание на българските деца“, каза една от присъстващите майки.