Начало Новини Изкуство Двама писатели от Велико Търново в списание „Море“

Двама писатели от Велико Търново в списание „Море“

822

Излезе от печат последният за годината брой 3 на елитното литературно списание „Море“ (Бургас). В него със свои текстове участват Янислав Янков – разказите „Завещанието“ и „Възкресението“, и Владимир Шумелов с критическото есе „Когато мъртвите са по-млади от живите“ – за книгата на Фредерик Бегбеде „Уна & Селинджър“ (изд. „Colibri“, С., 2015).

След последната си мемоарна книга „Смъртта в живота само съществува (Спомени на един корабокрушенец)“, Янислав Янков се появява пред своите читатели  със сборника с разкази „Бясното дърво“ (2016), с която отбелязва своята 75-годишнина и която скоро ще бъде презентирана пред великотърновска публика. Разказите „Завещанието“ и „Възкресението“ обаче са извън съдържанието на тази книга, но са твърде любопитни откъм сюжет и творческа реализация.

Есето на Владимир Шумелов е свързано с името на скандалния френски писател Фредерик Бегбеде, който наскоро посети за втори път България в рамките на кино-фестивала „Синелибри“ и визира неговия роман, посветен на любовта между Уна О’Нийл и Джеръм Д. Селинджър.