Начало Новини Околна среда Великденско почистване инициират от Община Велико Търново

Великденско почистване инициират от Община Велико Търново

1087

Община Велико Търново призовава жителите на града да се включат в традиционното Великденско почистване. В рамките на кампанията те ще могат да се освободят от натрупаните излишни вещи, както в жилищата, мазетата и таваните си, така и да се погрижат  за районите около жилищните домове, междублоковите пространства, кварталните паркове и места за отдих.

Кампанията ще стартира в началото на месец април и ще продължи до Цветница  – 9 април. Провеждането и ще позволи всеки, който желае да почисти дома си и околното пространство. Събраните отпадъци ще бъдат извозени своевременно.

За всички участници ще бъдат осигурени ръкавици и чували за събиране на отпадъците. По-обемистите предмети и  клони то дърветата трябва да се поставят извън контейнерите, в непосредствена близост до тях.

Заявки за включване в почистването ще се приемат на телефони 619502, 619552 и 619503.

Община Велико Търново изразява благодарност на всички граждани, които проявяват активност и загриженост в почистването и опазването на обществените територии. Всички инициативи на граждани за почистване получават и ще получават подкрепа и съдействие, както за организиране на кампаниите с консумативи и логистика, така и за извозване и депониране на събраните отпадъци, съобщиха то кметската администрация.