Начало За Забава Музика Военният оркестър Wings of Dixie ще изнесе концерт в Народно читалище „Надежда...

Военният оркестър Wings of Dixie ще изнесе концерт в Народно читалище „Надежда – 1869”

1224

Оркестърът на Американските военновъздушни сили Wings of Dixie ще изнесе концерт във Велико Търново на 17 март, съобщиха от пресцентъра на общината. Музикалното шоу ще се състои в Народно читалище „Надежда – 1869”, а началото ще е в 18:00 часа. Входът е свободен.

Спектакълът е по инициатива на Американското посолство в България и с подкрепата на Община Велико Търново става част от културните събития, посветени на празника на старопрестолния град 22 март.

По време на всяко свое участие ансамбълът Wings of Dixie покрива целия спектър от традиционната американска музика. Изпълненията са както от ранния период на традиционния джаз и блус, така и на съвременна поп и рок музика.

Повече от десетилетие военният оркестър концертира в Европа. Всяко тяхно събитие предлага на публиката шоу и изпълнения на високо ниво. Музиката на Wings of Dixie позволява на всеки човек от публиката да се докосне до американския дух и да го запази в сърцето си.

Ръководител на оркестъра Ребека Колинс – кларинет, саксофон и вокали. В ансамбъла свирят Уил Макрей (тромпет и вокали), Алекс Никифоров (китара), Бен Хъсби (тромбон, китара, вокали), Адам Портнър (бас), Кармен Емборски (вокали) и Лаура Пояр (ударни). Тонрежисьор е Брайън Лумпкин.