Начало Спорт Футбол В града бяха наградени най-добрите млади футболисти в Централна и Северозападна България

В града бяха наградени най-добрите млади футболисти в Централна и Северозападна България

972

Велико Търново бе домакин на церемонията по награждаването на най-добрите млади футболисти и техните треньори, чиито отбори се състезават в регионалните детски и юношески първенства в Централна и Северозападна България. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново.

Организатор на проявата бе Зоналният съвет на Българския футболен съюз с председател Бончо Генчев. Тържеството се проведе под егидата на Община Велико Търново и кмета Даниел Панов, чиито служебни ангажименти извън града не позволиха присъствието му.

Младите футболисти бяха поздравени от заместник-кмета на старопрестолния град проф. Георги Камарашев. Той им пожела да не спират да спортуват, тъй като така България ще има здрави бъдещи поколения. Проф. Камарашев връчи част от призовете на талантите. Водещ на награждаването бе директорът на ОП „Спортни имоти” Петко Павлов.
Младите футболисти бяха разпределени в пет възрастови групи, а наградите бяха групирани в три категории – най-добър вратар, най-добре представител се футболист и най-добър нападател. Шест деца от школите на футболен клуб „Етър ВТ” и спортен клуб „Болярчета” получиха призове и купи за отличните си изявите през годината. За своята работа бяха отличени и треньорите на младежките формации на „Етър ВТ” Марин Стефанов, Стефан Ангелов и Стефан Николов.

С аплодисменти бе почетен големият принос на покойния Трифон Иванов – почетен гражданин на Велико Търново, легенда на българския и „виолетов” футбол и бивш председател на Зонален съвет на БФС.