Начало Новини Политика “Нищо от обещанията на БСП не е реалистично”

“Нищо от обещанията на БСП не е реалистично”

987

В момента бизнесът е пред много голяма опасност, тъй като някои политически сили искат да отменят плоския данък. Това заявиха от ръководството на шивашка фирма във Велико Търново пред водача на листата на ГЕРБ-Велико Търново и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Заедно с Цветанов бяха областният координатор на партията и кмет на Велико Търново Даниел Панов, евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Ева Майдел и втората в листата на ГЕРБ проф. Любомира Попова. Мениджърите на предприятието бяха категорични, че ако се промени данъчната система няма да могат да балансират доходите на работниците си.

„Нищо от обещанията на БСП не звучи реалистично. Твърдят, че ще увеличат доходите, но за разлика от ГЕРБ не предлагат реални решения и не казват от къде ще вземат тези средства. Банковата система е в потрес от твърденията им, че държавата ще намалява лихви по кредити. Точно това са хората, които навремето фалираха банките“, заяви Цветан Цветанов.

Председателят на Националния предизборен щаб припомни, че след последното управление на БСП по време на кабинета „Орешарски“ социалистите са оставили страната с 5.5 % дефицит и фалирала банка. „Сега имаме излишък в бюджета, икономически растеж, увеличение на брутния вътрешен продукт и рекордно ниска безработица“, каза Цветанов. Той допълни, че икономическият ръст в мандата на ГЕРБ е бил 3.5 %, но само за един месец е спаднал до 2.5%.

„110 млн. лева по европроекти са влезли през изминалия програмен период в област Велико Търново, а помните, че при управлението на БСП и трайната коалиция еврофондовете бяха спрени“, заяви Цветан Цветанов. Той призова хората да подкрепят ГЕРБ с номер 11 в бюлетината, за да се избегне политическа криза. „На 26-ти март с вашите гласове вие можете да се противопоставите на онези, които искат на манипулират вота“, каза пред присъстващите водачът на листата на ГЕРБ-Велико Търново.