Начало Новини Общество Осма Работилница за родители започва във Велико Търново

Осма Работилница за родители започва във Велико Търново

1012

Община Велико Търново организира 8-ма поредна „Работилница за родители – да пораснем заедно”, финансирана със средства от УНИЦЕФ България. Програмата е насочена към бъдещи родители и родители на деца от 0 до 4 годишна възраст, а темите са свързани с потребностите на детето в периода на ранното детско развитие.

„Работилница за родители – да пораснем заедно” представлява тематично и концептуално свързани семинари, които се водят от специално подготвен екип от специалисти с активното участие на родителите. Един цикъл се състои от 14 семинара, в който участва една група от най-много 15 родители/бъдещи родители. Целта е да се създаде пространство на доверие и общност, в която родителите да се чувстват свободни да споделят и обсъждат и по този начин да намерят най-доброто решение и подход към своето дете. По време на семинарите родителите имат възможност да общуват с други родители, да обменят опит, както и да научават повече за особеностите на развитието и потребностите на детето в периода на ранното детство.
Семинарите се провеждат веднъж седмично в удобно за родителите време и включват кратки лекции, образователни филмчета, презентации, дискусии и работа в малки групи.

8-мата „Работилница за родители – да пораснем заедно” стартира днес от 11:00 часа в Дневен център за деца с увреждания „Дъга“, в сградата на СУ „Г. С. Раковски“, ул. „Георги Измирлиев“ №2.