Начало Новини Инфраструктура Таксиметрови шофьори масово отказват поръчки за квартал Асенов във Велико Търново

Таксиметрови шофьори масово отказват поръчки за квартал Асенов във Велико Търново

966

Таксиметрови шофьори от фирмите  във Велико Търново масово отказват поръчки от и за квартал “Асенов” в старата столица, оплакаха се жители на квартала. Според живеещите в старата част на града, поръчката на такси за някоя от улиците в квартала е истинско предизвикателство граничещо с мисия невъзможна.

“Винаги, когато ми се наложи да викам такси за гости например, се налага да изредя буквално всички фирми и диспечерите един по един ми казват, че нямат свободни коли”, разказа Таня Николова от Велико Търново. “Преди два дни се обаждах за такси  за приятели, които ни бяха на гости и трябваше да се приберат. Отказаха ми от няколко фирми. Единствено от “CITY” приеха поръчката, за което съм им безкрайно благодарна”, обясни болярката.

“Когато ми се е налагало да излизам, за да хвана  автобус за друго населено място,  започвам да звъня половин час предварително с нагласата, че ще е истински късмет ако някой приеме поръчката. Така нерядко ми се налага в последния момент да търся приятели с кола”, разказа друг жител на квартала до Янтра.

Масово шофьорите на таксита отказват да влизат в улица “Цар Иван Асен II” с оправданието, че е много разбита и не желаят да си трошат колите. “Последния път, когато се прибирах с такси, шофьорът отново отказа да влезе в улицата и попита “Вие опитвали ли сте се да минете с кола тук?, като че ли ние нямаме коли и не минаваме по същата улица”, възмущава се Надя Иванова. “Вярно е, че е доста разбита, но не е единствената такава в града. Редовно по нощите ме оставят на моста, а веднъж дори слязох със семейството си на средата на маршрута и се прехвърлихме в  друго такси, защото шофьорът буквално се разкрещя по нас в мига,  в който казахме че искаме да влезе в улицата тъй като се връщахме от рожден ден и имахме доста  подаръци и цветя”, обясни още  жителката на квартала.

Проверка установи, че фирмите отказват поръчки още след като чуят квартала. Дори неназоваването на улицата, не помага, за да бъде приета поръчката.  Единствената фирма, която се отзова  и шофьорът влезе в улица “Цар Иван Асен II” отново бе  “CITY”.

Жителите на квартал “Асенов” признават, че заради проблемите са започнали да поръчват таксита до някоя от  автобусните спирки, за да има шанс все пак поръчката им да бъде приета.