Начало За Забава Постановката „Есенен парад“ ще е хилядното представление, поставено на сцената на куклен...

Постановката „Есенен парад“ ще е хилядното представление, поставено на сцената на куклен театър „Весел“ в града

1022

Постановката „Есенен парад“ ще е хилядното представление, поставено на сцената на куклен театър „Весел“ във Велико Търново. Това ще се случи от 11:00 часа в читалище ”Искра”, съобщиха от културната институция.

„Есенен парад“ е едно от любимите заглавия в репертоара на Театър „Весел“. Спектакълът, който ще представят търновските актьори за хиляден път, се играе на театралните сцени в цяла България почти 20 сезона.

Драматизацията е по текстове на Валери Петров, Йордан Тодоров и Калина Малина, а постановката е на Веселин Василев. Автор на куклите е един от водещите сценографи в областта на кукленото театрално изкуство у нас Стефка Кювлиева. Музикалното оформление е на композитора и голям приятел на театъра Петър Атанасчев. Актьорският дует е добре познат на феновете на кукления театър – Елка Баланова и Веселин Василев.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата. „Есенен парад “ е поредният спектакъл на ВЕСЕЛ, представен на куклената сцена за семейна публика. До края на сезона търновските артисти ще предложат и „Писмо до Дядо Коледа“, „Хитър Петър“ и „Принцесата и граховото зърно”. Първата премиера на Куклен театър ВЕСЕЛ е през 1998 година. Спектакли на театъра са реализирани с финансовата подкрепа на Министерство на културата, РРЦК „Фабриката” и Швейцарската културна програма в България.

Актьорите на Куклен театър ВЕСЕЛ са участвали в международни фестивали в България, Испания, Молдова, Австрия, Чехия, Словения, Румъния, Китай, Сърбия, Тайланд, Малайзия, Мароко и Русия със спектакли на български, испански, руски, английски и румънски език.

Проектът се реализира със спомоществователството на Община Велико Търново.