Начало Новини Образование Председателят на Общински съвет предложи на зрелостници да създадат младежка телевизия

Председателят на Общински съвет предложи на зрелостници да създадат младежка телевизия

721

Председателят на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов предложи на зрелостници от училищата в старопрестолния град да създават младежка телевизия, като използват популярната платформа YouTube. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново.

В ученическия канал младите хора ще могат да излагат своите виждания, идеи, предложения по всички въпроси, които ги вълнуват. Идеята бе споделена по време на форума „Будни, осъзнати, активни и свободни млади хора”, който се проведе в сградата на Общината по инициатива на Спирдонов.

В срещата участваха дванадесетокласници от всички великотърновски училища. Те разговаряха по различни теми с Венцислав Спирдонов и със заместник кмета на Велико Търново проф. Георги Камарашев. Сред гостите бяха директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Димитър Машов, негово високо благоговейнство отец Славчо, експерти от общинската администрация, общински съветници и журналисти.

„С вашата активност и креативност, с вашите идеи вие можете да ни пробудите. Нека инициативата за тази младежка телевизия бъде от вас – вие трябва да кажете как си я представяте, какво съдържание да има и да обучите по-малките ученици”, обърна се към младите хора Венцислав Спирдонов.

Форумът под надслов „Будни, осъзнати, активни и свободни млади хора” бе по повод Деня на народните будители – 1 ноември. В разговора учениците споделиха свои виждания относно организацията на учебния процес и предложиха съдържанието в учебниците да бъде актуализирано по-често. Темите, които бяха дискутирани, бяха свързани с отговорностите в обществото, измеренията на свободата в днешно време и родолюбието