Начало Спорт Спортни танци Спортен клуб “Зоки” с триумф в Белград

Спортен клуб “Зоки” с триумф в Белград

1251

Пореден успех за състезателите на СК ”Зоки”- Велико Търново на провелата се на 28-31.10.2016 година Първа Балканска танцова олимпиада в Белград, Сърбия, която е квалификация за Световната танцова oлимпиада в Москва – 2017 година.

В танцовата надпревара се включиха над 1,000 състезатели от Сърбия, Босна, Македония и България, като в съдийския състав имаше представители на Русия, Сърбия, България и Великобритания. За отличното си представяне целият клуб е поканен да представи България в Русия, като на три от състезателките на клуба, които бяха с най-висок рейтинг на шампионата в Сърбия, ще се поемат всички разходи и такси участие. Това са Камелия Къндева, която се състезава в Белград с 18 танца, от които всички са на първо място, Гала Захариева с 13 танца и всички класирани на първо място, и Мила Ангелова, представила се с 11 танца – 9 на първо място и 2 на второ.

Клубът се състезава с 90 танца и спечели 59 първи, 19 втори и 11 трети места, като всички 15 групови танца представени от СК ”Зоки” в различните възрасти и стилове са на първо място.

За състезателите на великотърновския клуб предстои подготовка за петото издание на Балканска танцова Спартакиада за купа „Търновска царица” 2016, която ще премине под патронажа на кмета на община Велико Търново инж. Даниел Панов и е организирана от БФСТД – Българска федерация по спортни танцови дисциплини, Сдружение за изкуства, спорт и образование „ЕРА-3000” с подкрепата на Община Велико Търново и домакин – СК „Зоки” В. Търново.

Спартакиадата ще се проведе в ДКС “Васил Левски” на 18, 19 и 20 ноември 2016 г., като заявки за участие до момента са подали над 1,200 танцьори от клубове от София, Варна, Пловдив, Бургас, Велико Търново, Горна Оряховица, Силистра, Добрич, Русе, Хасково, Белослав, Шумен, Разград и др.

Мероприятието е включено в културния календар на Министерството на културата и в културния календар на Община Велико Търново.